Lydnadsdebut

Idag har vi äntligen gjort debut i lydnad. Det var så kul 🙂 Tävlingen var på Göteborgs hundarena så inomhus, den hölls dessutom i lilla hallen så bonus var inga trappor som stressar upp honom. Vid lottningen fick vi startnummer 4 så vi var i den andra gruppen vid platsliggningen. Uppvärmningen skedde utomhus så vi gick på liten promenad och sen körde lite kontaktövningar och sen försöka få ner honom i varv lite då han var smått hysterisk. Utanför hundarenan är han ofta så stirrig då jag tror han blir nervös över att behöva gå upp för trapporna till stora hallen. När det var dags för vår grupp var han fortfarande väldigt uppvarvad och det var ganska direkt dags att gå in och köra platsen så det kändes inte helt optimalt. Vi får träna på lugn ingång till hallen nästa gång vi tränar på hundarenan. Han följde med bra i alla fall och vi fick placering precis vid spegeln. Platsliggningen är inget jag är orolig för då han aldrig brukar resa sig upp på träning men det blir ju lite nervöst när han var så stissig innan. Han började med att spana in snyggingen som låg bredvid i spegeln 😉  men låg sen bra, tittade sig omkring lite då det var lite ‘nya’ störningar för oss med applåder från övervåningen och ekande i hallen. Det var dock inga problem och han låg kvar fint. Tandvisningen var efter platsen och detta är definitivt vårt svåraste moment. Hade inga större förhoppningar då han redan var lite hyper innan. Han satt kvar till domaren var två steg ifrån och då fick han en stor kram av Laban och efter det var det för kul för att sitta still så definitivt en 0:a.

Platsliggning: 10
Tandvisning: 0

Sen blev det en liten kort paus till momenten, vi gick en liten promenad och sen var det mest att varva ner lite utanför lilla hallen så han skulle kunna koncentrera sig vid resten av momenten. Kändes som han blev lite lugnare men var fortfarande väldigt uppstressad när han skulle gå in i hallen. Denna gången fick vi chansen att köra lite mer förberedelse så han fick ligga ner lite som han normalt gör på träning och vi kunde köra våra normala ingångar på plan och han kändes mer samlad.
Linförighet: 6,5
Han var med hyfsat bra hela tiden utom vid ett tillfälle, missade en halt där han stod kvar, domarkommentar var lågt tempo, ofokuserad. Här ska vi jobba med alla delar 🙂 till nästa klass.
Läggande: 8
Långsamt läggande men annars bra. Här ska vi jobba med att få upp tempot.
Inkallning: 8,5
Domarkommentar växlande tempo. Han saktar ner lite tidigt innan ingången och skulle kunna ha lite bättre djup men annars väldigt fint annars. Jobba med att hålla farten hela vägen in och få in lite djupare ingångar.
Ställande: 9
Domarkommentar var dk men kändes väldigt bra. Kan tänka mig att jag antingen saktade ner lite eller vred mig lite vid kommando, synd att det inte blev filmat.
Apportering: 8
Höll fram apporten lite mycket så han inte fick chansen att sträcka sig efter den och gripa den själv, ngt domaren påpekade vid samlingen efter tävlingen att de flesta gjorde. Bra att tänka på!
Hopp: 10!
Blev supersnyggt! Perfekt hopp och ingång, kändes riktigt bra 🙂
Helhet: 9

Totalt blev det 163 p, förstapris och en fjärdeplacering!

Allt som allt kändes han väldigt stabil, vi hade roligt och nervositeten släppte när vi väl kom in på plan.
Extra+ är att han var aldrig på väg fram till domare, tävlingsledare eller någon annan, att han kan koncentrera sig så himla bra när han väl är på planen,  att han satte sig upp/ner på första kommando vid kommendering vid läggande och ställande och att han skiljde fint på ligg och stå kommando.

.IMG_1795IMG_1787IMG_1776

Leave a comment