Tillbakablick juni

Den 7 juni var vi i Bollebygd och tävlade en dubbeltävling i freestyle. Första segern var att Laban utan problem gick upp för trappan till bron över till brukshundsklubben 🙂 Det var en tävling på förmiddagen och en på eftermiddagen. På förmiddagen blev det en ganska kort uppvärmning, resulterade i ett mindre bra framträdande på planen där han kändes ovanligt ofokuserad vilket såklart ledde till lite sämre poäng där vi inte kom upp i uppflyttningspoäng i första kategorin. Tyckte det var väldigt hög kvalitet på medtävlarna i alla klasser, en av de bästa tävlingarna jag sett, jätteroligt! På eftermiddagen fick vi ladda om och körde då en lite längre uppvärmning med lite trix träning och shaping. Funkade uppenbarligen för då flöt det på mycket bättre och vi lyckades ta med oss uppflyttningspoäng, en mycket bra känsla och en segerrosett med hem 🙂

Poängen blev 24,20 med 8.05 i precision och samarbete, 7.9 i innehåll och 8.25 i tolkning av musik.
Det som ska förbättras till nästa tävling är framför allt att minska ner på handhjälper vilket jag använder allt för mycket trots att det egentligen inte behövs.

Första uppflyttspoängen färdig i klass 2 och ett av målen för året avbockat 😀

IMG_1929 IMG_1918

Några dagar senare åkte vi upp till Angered BK för att debutera i klass 2 i lydnad. Innan hade vi haft ett lite katastrofartat genrep där busen sprang bort med konerna i rutan, apporteringen fungerade inte etc. så jag gick in med inställningen att kolla var vi ligger till i träningen.

Platsen kändes riktigt bra, känns alltid jobbigt för mig då tre min känns som en evighet men blev riktigt lugn denna gången och det kändes inte som riktigt lika lång evighet denna gången 😉
kvar låg han i alla fall och tillräckligt stilla för att få en 10:a.

Vi hade startnummer 3 av 3 så det gick riktigt fort då en deltagare bröt efter fritt följ. Bara en kort vila och sen var det bara att köra.
Fritt följ gick hyfsat bra, kändes som vi fick till ganska bra attityd men har lite kvar i position och han satte sig inte vid två halter. Men vi höjde oss med 1 poäng jämfört med klass 1 tävlingen i februari. Poäng 7.5
Läggande gick utan problem dock lite långsamt, detta har vi nu börjat ta tag i.
Poäng 8.5
Inkallande blev så bra! Supernöjd med fart och ingång.
Poäng 10
Rutan visste han inte alls vad han skulle göra, fortsatte trots att jag såg att han inte fattade, borde hoppat över det momentet efter första försöket. Det resulterade i stället med att hans sprang bort till mamma i publiken då han tyckte att det var ett ok att springa till belöningsväskan. Kom  dock tillbaka med en gång med resulterade såklart i 0 poäng. Här måste vi träna på mer varierade platser och överträna.
Apportering var nästa moment och då var han riktigt uppspelt vilket resulterade i 2/3 riktigt snygg apportering, superbra fart, gripande och fart in, synd bara att han fortsatte förbi mig istället för att göra en ingång. Såklart en 0:a
Hoppet gällde det bara att försöka samla ihop honom lite och det blev ett bra uthopp, krävdes ett extra kommando för att sitta men bra hopp tillbaka.
Poäng 8
Fjärren var det sista och även där har vi tränat lite för lite i tävlingsituationer vilket resulterade i att han gjorde en platsliggning på kort avstånd istället och även där en 0:a. Här lägger jag in tydligare handtecken och momentrutin.

Är trots några nollor riktigt nöjd med många andra saker och vet vad vi ska jobba på för att komma framåt. Kändes också riktigt skönt att jag själv inte blev frustrerad av att det inte bara flöt på. Det absolut viktigaste var att jag skulle gå där ifrån och Laban skulle ha haft kul vilket han definitivt hade. Tror han njuter lite extra på lydnadstävlingar när han ska röra sig kring andra människor som han inte får gå fram till som alla tittar på honom.

 

 

 

 

Leave a comment