Rallyhelg med lite lydnad och freestyle

Mycket rally har det blivit den senaste tiden och helgen har inte varit något undantag. Både lördag och söndag morgon har spenderats med banträning med Julia och Lucifer. I lördags tänkte jag att jag skulle testa externbelöning igen i form av kattmat. Planen var att värma upp, gå in och köra ca halva banan och sen skicka han på belöning. Resultatet blev en lätt frustrerad hund och en sönderriven skylt. Vi hade inga skylthållare med så utskrivna skyltar sattes istället fast med pinnar i marken, Laban ryckte åt sig pinnen och skylten flög med vilket resulterade i en strimlad skylt och glad hund. Jag kunde inte annat än skratta, det är kul när han är lite busig 🙂 Det fick bli en liten paus och nästa försök gick mycket bättre men han har fortfarande för svårt att inte fokusera på maten så han drar lite åt det hållet lite hela tiden. Nä, där får vi gå tillbaka till lite mer grundövningar. Idag testade vi att köra banan i ’häl position’ med högerhandling, gick riktigt bra. Måste öva mycket mer att få in bättre position men han har riktigt bra attityd! Sen gick vi banan en gång med Julia som domarstörning, gick jättebra fin attityd och bra positioner, ända störningen var en högljudd humla som var tvungen att bevakas lite.IMG_1324

Vi passade också på att göra lite lydnadsinkallningar på långt avstånd för att få bra fart och med belöning bakom ryggen för att få in djup i ingången. Kände för ett tag sen att ingångarna hade blivit sämre så började träna mer ingångar och då försvann farten. Idag körde vi två med belöning bak och en hel inkallning och den sista hela blev kanonbra 😀 Julia testade också att göra ligg med honom för vi upptäckte igår att han fick så himla snygga lägganden, supersnabba, när hon tog fram sitt torrfoder och bara på skoj sa ligg. Han blir så exalterad för hennes torrfoder är uppenbarligen sååå mycket godare 😉 Ibland är det bra att ha en människo-/godisälskande hund. Jag kunde utnyttja energinivån när den var på topp och fick även jag till några riktigt bra lägganden.

Fick till att filma lite freestylerörelser också för att testa tempo, håller precis på att göra program till en ny låt. Här är en liten video på det:

 

Leave a comment